Afskedsfest på Haga

 

”Med din omsorgsfuldhed, stabilitet og ansvarsbevidsthed har vi altid følt os trygge og i godt selskab.” Sådan lød nogle af de mange rosende ord, som medarbejder, Jytte Henningsen fik med sig fra kostskoleelever og kollegaer, da Jytte valgte at takke af og gå på efterløn efter 21 års prisværdig arbejdsindsats på BK’s kostskoleafdeling, Haraldsgave (Haga) onsdag den 29. februar.
Dagen var helt igennem Jyttes, og den bød bl.a. på reception om eftermiddagen i spisesalen med servering af varm chokolade, hjemmebagte muffins og frisk frugt for BK’s øvrige ansatte. Klokken 18.00 var der inviteret til en dejlig middag i spisesalen for alle kostskoleelever og kollegaer på kostskolen. Og menuen var selvfølgelig sammensat af Hagas kokke helt i Jyttes ånd. Den bestod af fladfisk farseret med laksemousse med tilbehør af broccoli, aspargeskartofler og en række ’grove’ salater. Til dessert smovsede alle i den lækreste chokolademousse og friske blåbær, jordbær og hindbær.

Under middagen blev der holdt ikke færre end fem taler, alle med nogle personlige ord til Jytte. Der var bl.a. taler fra kostskoleinspektør Søren Børgesen, rektor Jimmy Burnett og souschef Anne Grethe Matthiesen. Dette gjaldt også Hagas kostskoleelever, hvor en gruppe 3.g elever havde øvet sig på at holde en smuk tale for Jytte. Rørende ord på en højtidelig aften.
Men det var ikke den eneste måde, der blev taget afsked med Jytte. Akkompagneret af medarbejder Sine Himmelstrup på guitar sang kostelev Priscilla Kakou en afskedssang, ’I fell good’ for Jytte. Sangen passede ifølge Priscilla godt til Jytte, da den handler om en stærk person, der tager initiativ til at opleve og udforske verden.
Herefter stod den på fællessang, inden Jytte holdt sin egen personlige afskedstale. ’Det er i dag et vejr’ passede nemlig til det gode vejr, og da alle sang ’I skovens dybe stille ro’ lagde der sig en ro over hele spisesalen, imens alle fik sagt farvel Jytte efter 21 år.
Jytte har gennem årene været en gennemgående personlighed på BK’s kostafdeling, hvor hun har haft stor betydning for elever og kollegaer med sit rolige væsen og sit store overblik. Som en tak for de mange gode stunder havde elever og kollegaer i al hemmelighed lavet en fælles bog med personlige hilsner til Jytte. 

Fra BK ønsker vi held og lykke og på gensyn på besøg til Jytte - og velkommen til Ditte Campell, der tager over efter Jytte. Ditte er i forvejen et kendt ansigt på Haga, da hun igennem flere år har arbejdet som pædagog på kostskolen. Ditte er uddannet Cand. mag. i Anvendt kulturanalyse og uddannet håndarbejdslærer fra Håndarbejdets Fremmes Seminarium.
 

Se billeder fra afskedsfesten