icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

Flotte placeringer til Sebastian og Lærke i Unge Forskere Senior 2020

Billede:
unge forskere 2020
Dato:
27-04-2020
Kort tekst:
Virtuel turnering og livestreamet hyldest til vinderne af Unge Forskere 2020
Tekst:

Unge Forskere var i år en digital turnering med virtuelle finaledage og livestreaming af præmieoverrækkelsen. BK var igen i år godt repræsenteret i begge finalerne med hhv 7 projekter i Junior og otte i Senior finalen. 


I Senior finalen vandt Sebastian Lohmann Rasmussen fra 3. BT en 3. plads i Life Science - og det er ret godt gået, når man går i 1. g! Sebastian vandt sin 3. plads med projektet "Fedtstoffer i blodet som biomarkører til Alzheimers". Sebastian vil med sit projekt identificere innovative og alternative noninvasive biomarkører, der kan identificere begyndende Alzheimers. Han ser især på en blodbaseret biomakør, der skal kunne bruges til en fremtidig udvikling af en blodprøve, der kan hjælpe læger med lettere at opdage Alzheimers, og opdage sygdommen i tide. Udover pengepræmien på 8.000 kr. vandt Sebastian også ISEF rejsepræmien til Castic i Kina.


Lærke Rosenstand Schousboe fra 5. BT vandt en af juryens særpriser, nemlig sponsorpræmien IUG Engineering Challenge ved Unge Forskere Senior med projektet "Biosensor til detektion af forurenet drikkevand". For at mindske risikoen for forurenet drikkevand vil Lærke designe en biocensor, som kan detektere fx e.coli. Biosensoren skal være en fast del af de processer, vandet skal igennem, før det når ud til forbrugeren, og producere et farvestof, der viser, at vandet er forurenet. Som vinder af IUG Engineering Challenge får Lærke muligheden for at komme med en af IUG’s projektgrupper på mission i et af verdens fattige lande, hvor de arbejder. Her får hun indsigt i, hvordan teknisk viden kommer i spil i forbindelse med internationale udviklingsprojekter.


Stort tillykke til Sebastian og Lærke med de flotte præstationer!


Præmieoverrækkelsen er normalt en festlig begivenhed med mange stolte vindere på scenen, der får håndtryk og store præmiebeviser. Det var lidt anderledes i år. Den 24. april var deltagerne med på scenen virtuelt, hvor de fik klapsalver af hinanden og sidst men ikke mindst blev hyldet i freestyle af rapkunstneren Per Vers, som blandt andet leverede dette skarpe rim: "...og Sebastian...når jeg bliver oldtimer, så kan han kurere mig for Alzheimer..."


Se eller gense præmieoverrækkelsen med rap, interviews og virtuelle klapsalver her https://www.facebook.com/ungeforskere/videos/222248319034667/


Galleri: