icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

Globaler indtager Ungdommens Folkemøde

Billede:
Ungdommens Folkemøde 2019 1
Dato:
19-09-2019
Kort tekst:
“If you wanna be my lover, you gotta’ get with my friends!” skråler to skøre 1. Globaler på vej til Mette Frederiksens åbningstale.
Tekst:

Af Cecilie Elvius & Flora Linneke. Fotos: Flora Linneke


SLASK! Regnen falder i lårtykke stråler. Folk løber over pladsen og maser sig sammen inde i de små, hvide telte der er proppet til randen med mennesker. 1. Global drøner rundt på pladsen for at komme ind i et telt, og få ly for regnen.


Høj musik lyder fra højttalerne på scenen, blandet med ophidset snak og grin fra alle tilskuere. Barbara Moleko starter ud med fællessang med kor og guitarist, mens publikum bryder ud i sang sammen med sangerinden.


Mette Frederiksen kommer på scenen, og hendes stemme gjalder gennem højtalerne. Både snak om fraværsprocent og klima kommer ud fra scenen, og blandt publikum. De jubler, da statsministeren afslutter sin tale og officielt åbner Ungdommens Folkemøde 2019, der finder sted d. 5/9 og 6/9.


Ungdomspartidebat, miljøvenlige flasker, skraldespande og flyers

Ungdomspartidebatten er i fuld gang oppe på den store scene, hvor der bliver diskuteret om klimaet. Rød og Blå blok kan nærmest ikke få nok af diskussionen om det “sorte” og “grønne” klima, og hvad der indgår og ikke indgår i forhandlinger, miljøvenlige løsninger og så videre.


Der er opstillet miljøvenlige skraldespande af pap. På skraldespandene er der klistret grønne, lilla og orange klistermærker på pappet. Klistermærkerne indikerer, hvilken skraldespand skraldet skal sorteres i for at være miljøvenligt.


Dog bliver der ikke taget hånd om de mindre miljøvenlige ting, såsom de farvestrålende papirbaseret flyers, der ligger i massevis på informationsskranken. Disse flyers smuldrer i hænderne på 1. Globalerne, der desperat prøverat finde vej gennem regnen, der nu vælter ned.


Demokratiets Workshop

Senere på formiddagen er 1. Globalerne med til en Workshop om demokrati, booket af deres lærer, Anders Thorsen.

Her bliver der lavet ænder af LEGO, skrevet sedler om “hotte” emner, og mikrofonen går på skift rundt i teltet, hvor alle skal nævne ting, der er med til at skabe et godt klassemiljø. Tiden flyver afsted og indenfor det, der føles som et sekund, slutter workshoppen med et smil på læben og godt humør. 

Ungdommens Folkemøde 2019 2

1. Global taler lystigt i den lille Workshop, og lytter koncentreret til hinanden.


Da tiden nærmer sig eftermiddag, og himlen endnu engang åbner sig og efterlader alle dækket i et lag af klistrende, koldt og vådt tøj, beslutter 1. Global, at det er tid til at vende hjemad. Selvom det er lidt koldt og vådt, har alle hygget sig og dannet et minde for livet på Ungdommens Folkemøde 2019.Galleri: