icon-menu
Menu
icon-user.png

konkurrencer


 

bio ol

Biologiolympiaden 

Brænder du for biologi eller bioteknologi, og synes du, det er sjovt at deltage i konkurrencer og se, hvordan du klarer dig mod andre elever på skolen, i Danmark ja evt. i hele verden, så er Biologiolympiaden lige noget for dig. Biologiolympiaden er en national konkurrence, hvor man i løbet af halvanden time skal svare på en række multiple choice spørgsmål om biologi. Klarer man sig godt, kan man gå videre til både den nationale finale samt den internationale Biologiolympiade, der i 2020 bliver afholdt i Nagasaki, Japan.

 

Læs mere her: http://www.biologiolympiade.dk

Hvem kan deltage: 1. g, 2. g og 3. g elever med Biologi på B/A niveau og Biotek A elever.

Hvordan deltager jeg: Besked på Lectio til MF, så er den klaret.

Indledende runde på skolen: I løbet af oktober, præcist tidspunkt bliver meldt ud på Lectio.

Point til 130 timers puljen: 3 point for deltagelse, yderligere 7 point hvis man går i semifinale/finale.

 


 

fysik ol


 

Fysikolympiaden
 

Bliver du høj af kvantefysik og Maxwells ligninger, og synes du, det kunne være sjovt at konkurrere mod andre både på skolen, i Danmark og evt. i verden, ja så er fysikolympiaden lige noget for dig. Indledende runde er en 3 timers opgave, hvor du løser en række fysikopgaver, og hvis det går godt, er der både mulighed for at komme med til den danske finale - og hvis du er rigtig god den internationale fysikolympiade, som i 2019 blev afholdt i Tel Aviv, Israel.

 

Læs mere her: http://www.fysikolympiade.dk

Hvem kan deltage: 1. g, 2. g og 3. g elever der brænder for fysik

Hvordan deltager jeg: Send besked til MF på Lectio, så er den klaret.

Indledende runde: Afholdes i slutningen af oktober eller begyndelsen af november. Tilmeldelse til din faglærer i fysik, der giver videre besked.

Point til 130 timers puljen: 3 point for deltagelse, 7 point ekstra, hvis man går i semifinale/finale.


   kemi ol


 

Kemiolympiaden
 

Elsker du eksplosioner og farverige reaktioner, og bruger du databogen som hovedpude, så er kemiolympiaden lige noget for dig. Her får du mulighed for at konkurrere med elever fra skolen, fra hele landet og hvis du er rigtig god også i den internationale kemiolympiade, der i 2020 afholdes på Island og i Istanbul.

 

Læs mere på: http://www.kemiolympiade.dk

Hvem kan deltage: Alle elever der brænder for kemi

Hvordan deltager jeg: Send besked til din faglærer på lectio om, at du gerne vil deltage og giv MF besked på Lectio, så er den klaret. Ansøgningsfristen er i slutningen af oktober, dato meldes ud på Lectio, når den er fastlagt.

Indledende runde: Midt november, præcis dato sendes ud på Lectio.

Point til 130 timers puljen: 3 point for deltagelse, 7 point hvis man går i semifinale/finale.


 


 dm i science


 

DM i Science 

Er du vild med naturvidenskab og eksperimenter, er du glad for at arbejde i teams og holder du af en god konkurrence, så er DM i Science lige noget for dig. Her konkurrerer 3-personers grupper fra forskellige gymnasier i hele landet mod hinanden i både biologi-, kemi- og fysikviden og eksperimentelle færdigheder. Og hvis i er rigtig gode, så er der mulighed for at komme med til den internationale science olympiade, der i år blev afholdt i Almada, Portugal.

 

Læs mere: http://www.emu.dk/modul/science-ol-euso

Hvem kan deltage: Typisk 1. g elever – du må ikke være fyldt 17 år året før den aktuelle konkurrence, skæringsdatoen er den 31. december. 

Hvordan deltager du. Find 2 andre af dine klassekammerater eller venner på BK, og skriv på Lectio til MF, at I gerne vil deltage i DM i Science.

Hvornår: Indledende runde på BK afholdes slut december.

Point til 130 timers puljen: Deltagelse i kval 3 point, videre deltagelse yderligere 7 point.


 


 georg mohr


Georg Mohr

Georg Mohr matematikkonkurrencen er for dig, der elsker matematiske udfordringer og at udfordre dig selv. I den indledende runde regner man 20 opgaver på 90 min, og er man dygtig nok, kan man komme videre til 2. runde og evt. finalerunden med de 20 dygtigste elever fra Danmark. Her har man muligheden for at komme til den internationale matematikolympiade.

 

Læs mere: http://www.georgmohr.dk

Hvem kan deltage: Alle elever, der går i gymnasiet.

Hvornår: 1. runde afholdes på skolen midt i november.

Hvordan kan jeg deltage: Skriv til Dorte (DR) på Lectio, at du gerne vil deltage. Tid og sted bliver oplyst på Lectio.

Point til 130 timers puljen: 3 point for deltagelse, 7 point for semifinale/finale deltagelse.


 igem

iGEM
 

Hvordan kan man opdage, at en tunsalat indeholder rester af bly? Man poder den da bare med en gensplejset bakterie, der lyser rødt, hvis der er bly. Synes du, det lyder helt vildt, og har du mod på at knokle igennem en sommer sammen med et hold entusiastiske DTU studerende, så er iGEM lige noget for dig. Du bliver en del af et DTU-team, der deltager i den store internationale iGEM konkurrence for tekniske universiteter, og hvor finalen afholdes ved MIT i Boston. 

 

Læs mere: http://www.biobuilders.dtu.dk/About-iGEM

Hvem kan deltage: Biotek A elever. I 1. og 2. g kan du ansøge om at komme med på iGEM holdet, hvis din lærer indstiller dig. Der er ca. 6 gymnasielever fra hele landet, der kommer med, så det kræver, at man skriver en god ansøgning og klarer sig godt til en samtale på DTU.

Hvornår: Kontakt Mårten (MF) på Lectio. 

Hvordan kan jeg deltage: Kontakt MF på Lectio.

Point til 130 timers puljen: 10 point tildelt i 3. g


 

juvenes translatores
 

Juvenes Translatores

Habla deutsch perfeito, n’est pas? Hvis du elsker sprog og bare styrer for vildt, når det kommer til at oversætte fra et sprog til et andet, og har du lyst til at måle dig mod andre unge i Europa, ja så er Juvenes Translatores lige noget for dig. I denne konkurrence gælder det om at være bedst til at oversætte, så meningen med det man oversætter, står så klart som muligt.

 

Læs mere: https://ec.europa.eu/info/education/juvenes-translatores_da

Hvem kan deltage: Kontakt Mårten (MF) på Lectio.

Hvornår: Tilmelding i begyndelsen af oktober, præcis dato kommer på Lectio.

Hvordan kommer jeg med: – spørg din sproglærer i 2. fremmedsprog, om hun/han mener, det er noget for dig. Hvis ja, så skriv til Mårten (MF) på Lectio.

Egenbetaling: ingen

Point til 130 timers puljen: 3 point for deltagelse i kvalifikationsrunden, 7 point for videre deltagelse

 

 unge forskere


Unge Forskere  

Er du fyldt med gode idéer, og har du lyst til at fordybe dig i spændende emner, komme med kreative løsningsforslag til aktuelle problemer, så er Unge Forskere lige noget for dig. Unge Forskere er Danmarks største talentkonkurrence inden for naturvidenskab, og der konkurreres i 3 kategorier: Technology, Life Science og Physical Science. Du indsender dit projekt – der f.eks. kan være baseret på din SRP – til bedømmelse, og er det godt nok, kan du både komme med til den store nationale finale i Forum, vinde flotte præmier og evt. komme afsted til store internationale konkurrencer i udlandet.

 

Læs mere: http://ungeforskere.dk/ungdomsuddannelser/senior

Hvem kan deltage: Alle 1. g, 2. g og 3. g elever, der brænder for naturvidenskab. Man kan deltage alene eller i grupper op til 3 elever.

Hvornår: Deadline for indsendelse af projekter er i slutningen af februar. Den præcise dato kan du få ved at skrive til Mårten (MF) på Lectio.

Hvordan: Skriv til Mårten (MF) på Lectio, helst så tidligt på året som muligt, så bliver du hjulpet til idégenerering og får hjælp  med evt. forsøg. 

Ekstra mulighed: Unge Forskere Bootcamp – hos Science talenter Sorø. Her får du mulighed for at arbejde med dit projekt og blive vejledt i 3 dage

Læs mere her: http://sciencetalenter.dk/begivenhed/unge-forskere-bootcamp

Point til 130 timers puljen: 10 point for deltagelse.

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.