bagkost-logo-2024
Overskrift:

”Det kræver motivation og vedholdenhed at nå finalen i Unge Forskere”

Billede:
Emilie UF 2019
Dato:
25-04-2019
Kort tekst:
Traditionen tro er BK flot repræsenteret i dette års Unge Forskere. Bertram, Thomas og Emilie fra 2. og 5. biotek fortæller om den lange vej til finalen og deres forventninger til de finaldage, der starter i weekenden.
Tekst:

Af Anders Thorsen


Finalen i dette års Unge Forskere afholdes i denne kommende weekend og i starten af næste uge I Bella Center. Traditionen tro har flere projekter fra Bagsværd Kostskole og Gymanisum fundet vej til finalen. Ud af 10 semifinaleprojekter nåede fem gennemnåleøjet til finalen. I alt var hele 1943 projekter tilmeldt konkurencen.


”Vi har gode chancer for at vinde,” fortæller en af finaledeltagerne, Bertram Madsen, med et glimt i øjet om forventningerne til finalen. ”Faktisk bliver vi skuffet, hvis vi ikke kommer på podiet, ” tilføjer Bertrams makker, Thomas Brene Jepsen.

Ambitionerne er skyhøje blandt deltagerne. Men de har også arbejdet længe med deres projekt, NOPASS, der skal løse problemerne med de mange usikre passwords, vi hver dag bruger på nettet. Allerede før sommerferien gik de i gang med projektet, så de er ikke kommet sovende til deres finaleplads.


Glæder sig til at møde de andre deltagere

Emilie Munk fra 5.Biotek er veteran som ung forsker. Som 3.G’er kan hun se helt tilbage til 8. klasse, hvor hun for første gang var med i konkurrencen. Denne gang undrede hun sig over, hvordan man kunne undgå, at mange patienter med cystisk fibrose udvikler diabetes. Derfor handler hendes projekt om, hvordan stamceller kan anvendes i behandlingen af cystisk fibrose.


”Jeg glæder mig til at møde mange af de andre deltagere,” fortæller Emilie. Som tidligere deltager har hun erfaret, hvor fedt det sociale miljø er, når en gruppe engagerede forskerspirer fra ind- og udland er samlet i flere dage. Mange finaledeltagere kender hun også fra andre konkurrencer.


Ligesom Bertram og Thomas har Emilie været i gang med sit projekt længe – faktisk i over et år. ”Det kræver motivation og vedholdenhed at nå finalen i Unge Forskere,” forklarer Emilie. ”Ofte er der noget, der går galt. Så må jeg prøve noget nyt, igen og igen. Det er ikke altid lige sjovt.” Alligevel glæder Emilie sig til at være nået finalen.


Alle er velkomne i Bella Center

Finalen i Unge Forskere kan bedst betegnes som en familiefestival for nørder. Hvert år besøges finalen af tusindvis af familier, der kan opleve stemningen blandt deltagerne og de mange events på scenen. Besøgsdagen er søndag d. 28/4. Her kan man også møde de fem finaleprojekter fra BK. De er: 

  • Bertram Madsen, Thomas Brene Jepsen fra 2.BT med projektet: NOPASS omkring løsninger på usikre passwords
  • Mads Poulsen fra 2.BT med projektet: På sporet af evigt liv, der undersøger mulighederne for at sinke eller forhindre aldring
  • Lasse Slipsager fra 2.BT med projektet: Liquid Fluoride Thorium Reactor, der undersøger om brugen af thorium i reaktorer er en bedre og sikrere energikilde end uran
  • Sebastian Rasmussen fra 2.BTmed projektet: META, omkring undersøgelse af genterapi som kur mod Alzheimers
  • Emilie Munk fra 2.BT med projektet: Stamcellebehandling af cystisk fibrose i pancreas
Galleri: