icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

Med tryk på BK

Billede:
Med tryk på BK
Dato:
07-04-2018
Kort tekst:
For første gang fejrede BK i år Billedkunstens dag, så eleverne fra 3. til 6. klasse fik lov til at give den gas med at trykke på en masse gamle valgplakater.
Tekst:

Af Dena Dadkhah


Billedkunstens dag er en begivenhed, der bliver holdt hvert år i hele landet, men i år var det første gang denne begivenhed fandt sted på BK. Under navnet Med tryk på BK havde eleverne fra tredje til sjette klasse brugt en lektion på billedkunst - med trykteknik som det bærende element.


Den 21. marts tog eleverne fat i skumplader, blyanter og hoppyknive. De skulle hver især komme med en eksempel på tryk, og efter skulle de laves til et samlet værk. Eleverne måtte selv vælge mønstrene og til sidst samlede de mønstrene i en pose, så de senere kunne blive trykt på en plakat.


Tobias og Julie fra 6.A fik lært en del om tryk, som de ikke havde lavet før. ”Man kan bestemme sine mønstre, og jeg synes, det er sjovt at lave,” siger Julie. Tobias var meget enig. ”Vi har ikke prøvet det før, men vi har lært meget,” fortæller han. Begge elever syntes, det var sjovest at skære i skumplader og male dem.


Godt for alle fag at være kreativ

En dag kun for billedkunst er faktisk en rigtig god ide. Maria Kruse, en af billedkunstlærerne som var med til Med tryk på BK, fik nævnt gode grunde til, hvorfor sådan en dag er vigtig, og hvordan man kan bruge det i andre fag.


”Mange af de evner og kompetencer, som eleverne bruger til dansk og matematik, dem bruger man faktisk i billedkunst, og hvis man kan være kreativ i billedkunst og man kan udtrykke sig billedligt og visuelt, så hjælper det faktisk til læring i rigtig mange andre fag,” fortæller hun.


Man håber at fortætte med billedkunstens dag på BK i mange år endnu. ”Næste år vil vi få indskolingen med, og om nogle år forestiller vi, os at hele grundskolen er med, da billedkunsten især er vigtigst for udskolingen, fordi de kreative evner let bliver glemt.” slutter hun af.

Galleri:

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.