bagkost-logo-2024
Overskrift:

2. klassernes nissespil giver smil på læben og glæde i øjnene

Billede:
nissespil
Dato:
20-12-2019
Kort tekst:
Som en fast tradition spillede 2.klasserne igen i år Nissespil. Blandt de røde nissehuer dukkede der i år også nogle grønne huer op, og så fik nisserne besøg af en, der hedder Greta.
Tekst:

Af Katrine Thyssen, Isabella Drube og Flora Dahl Linneke, 1.Global. Foto: Katrine Thyssen


Stemningen er god, og de små børn glæder sig og er meget entusiastiske, da de gør sig klar til en af de sidste genneralprøver før deres optræden for forældrene. De er nogle værre drillenisser med masser af energi, og de glæder sig bare til at gå i gang. Lige før de træder ind i “Sit Salen” er der lidt kaos med små børn der vrimler rundt over det hele. Små skingre stemmer præger gangende. Men lidt efter begynder børnene at stille op i rækker og gør sig klar til at træde ind i salen.


Stykket fyldt med sang, latter og smil, og man kan se at de har det sjovt. Børnene inkluderer også publikum til stykket og de synger deres hjerter ud på julesangene.


Generalprøven gik alt i alt godt med kun få afbrydelser.


Gammel BK-tradition

Nissespillet er en gammel tradition på Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Traditionen har kørt i 33 år siden 1986. Spillet er næsten det samme hvert år, men hvert klassetrin sætter sit eget præg. “Ældre BK’er” husker stadig dengang, de selv lavede nissespil som en sjov og god oplevelse. 

En pige fra 2.B fortæller om alt det sjove, de har lavet såsom udklædning og sang. Hun fortæller, at hun er kommet tættere på børnene fra parallelklassen.


En anden dreng fra klassen fortæller også, at han glæder sig til at forældrene skal se det, men han er også nervøs for de store 3-klasser, som spillede nissespil sidste år.


Grønne nisser

Ligesom så mange andre år, spillet bygget op af grund karaktererne Nissemor, Nissefar, Kogle, Klejne og Rudolf.

Selvom røde nisser præger mængden, skiller få sig dette år ud med grønne nissehuer. Der er også trolde og rensdyr, som blander sig i mængden af nisser. En anden karakter, der står iblandt de grønne nisser, har navnet Greta. Hun spiller rollen, der kæmper for klima og CO2-nedsættelse.

Dette års nissespil er meget aktuelt, og 1. klasserne bør alle glæde sig til deres tur med nissespil næste år.

Galleri: