icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

ToMUN

Billede:
ToMUN
Dato:
02-11-2018
Kort tekst:
BK´s elever ordner verdenssituationen
Tekst:

Skrevet af Celine Bachmann 3.GL, Christian Ivert Andersen 4.GL, Emma Asnæs Kattrup 4.GL og Ida Koefoed Nielsen 3.GL

I oktober besøgte vi Toruń, en hyggelig by i Polen, kendt for deres gamle bygninger og (vigtigst af alt) honningkager.
Vores opgave var at repræsentere skolen og Danmark på en international konference. Den gik ud på at simulere de forskellige råd og komitéer i De Forenede Nationer. Vi sad alle fire i hver vores komité, og havde forberedt os hjemmefra på at skulle debattere forskellige emner som repræsentanter for et medlemsland af FN.

Vi var over 200 delegerede fra 10 lande og 16 skoler, fordelt på 9 komitéer. Til åbningsceremonien mødte vi en repræsentant fra den danske ambassade i Polen, som tog et billede af os til ambassadens hjemmeside. Bagefter var der en koncert, hvor det var elever fra skolen, der optrådte. Der blev spillet alt fra Rihanna og Tenacious D til polsk folkemusik og The Rocky Horror Picture Show. Det var en fantastisk oplevelse med både store talenter og sjove optrædener.

Senere samme aften var der en uofficiel fest på et diskotek – uden lærere – hvor der var både delegerede, værter og elever fra skolen med, især mange fra Slovakiet, Polen og Finland. Især de var alle søde og snakkesalige.

Vores værter var alle i den samme vennegruppe, så vi så meget til hinanden om eftermiddagene og aftenerne, hvor vi oplevede diverse caféer og det polske ungdomsliv.

Til selve konferencen var vi alle fire i hver vores komité:

Emma

I Futuristic Council repræsenterede jeg Saudi Arabien. Vi diskuterede emner som robotter i krig, ejerskab og brug af Antarktis og kolonisering af Månen. Vi startede med at sende forslag til paragraffer til en resolution til komiteens formand hvorefter alle paragrafferne blev skrevet ind i et dokument der blev projiceret op så vi alle kunne se det. Og så begyndte diskussionerne: landet der havde indsendt en paragraf, skulle op og forsvare den, derefter var der åbent for spørgsmål eller andre der ville tale for og imod og til sidst stemte vi om paragraffen. Til sidst endte vi med 3 færdige resolutioner og en masse gode minder. 

Ida

I løbet af ugen repræsenterede jeg Belgien i FN’s Generalforsamling. Det var rigtig sjovt at debattere med de andre delegerede, nogle som havde prøvet det op til flere gange. Lande som Nordkorea og Sydkorea kom flere gange op at toppes og Frankrig gik på sultestrejke, fordi deres delegerede skulle synge ‘Let it Go’ som straf for at komme for sent. Det var nogle sjove dage med både seriøse og sjove øjeblikke. Man mødte masser af nye venner både fra Europa og fra USA.

Celine
I komiteen for ‘Hope for Youth’ startede vi meget alvorligt ud med seriøse forslag til at forbedre og løse problemerne i de forskellige lande som er medlemmer af FN. Den sidste dag blev det dog mere og mere useriøst mellem Cuba, Italien og Sierra Leone. Men det var helt klart også noget af det mest spændende ved turen - nemlig at se, hvordan forslagene ville udvikle sig. Som underemner for Hope for Youth havde vi de tre emner: “The question of the opioid epidemic affecting the youth” og “The youth-related issue of the un-virtual reality of Internet exploitation” og som det sidste “The question of domestic terrorism in the guise of school violence”. Alle tre meget interessante emner for ungdommen.

Christian

Jeg fik den ære at sidde i FN’s Klimapanel, hvor jeg repræsenterede Den Demokratiske Republik Congo. Hjemmefra havde jeg forberedt mig grundigt på mit lands baggrund og geopolitiske status, men især landets holdning til klimaet. Vi debatterede krybskytteri, skovrydning og energikrisen. De to første er emner, som DRC har en stærk holdning til. Der var mange uenigheder blandt landene, så det var tilfredsstillende men også udfordrende, når man skulle op til talerstolen og overbevise de andre nationer om sin sag.
Efter to en halv dags intens debat, bar det hårde arbejde frugt, og jeg kom også hjem med prisen for bedste delegerede - og komitéen roste mig for mit smagfulde BK-slips.

Den sidste dag var der afslutningsceremoni. Alle formænd for komitéerne og konferencen holdt taler, og vi fik hver et certifikat. Der blev sagt farvel til vores udenlandske venner, og så en sidste aften hvor vi sammen hyggede med vores værter hele natten, indtil vi kl. 4 om morgenen skulle med en bus tilbage til lufthavnen i Warszawa. 

Vi havde en fantastisk tur og er alle klar til næste år!

Se BK’s elever på polsk TV:

https://bydgoszcz.tvp.pl/39342794/wcielali-sie-w-role-czlonkow-onz-poruszali-wiele-tematow
 

 

Galleri:

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.