bagkost-logo-2024
Overskrift:

C-Side Eurokonference 2022

Billede:
euro 1
Dato:
16-05-2022
Kort tekst:
Læs Clara og Cecilies beretning fra årets konference, som handlede om, hvordan man forbinder hjerte og hjerne
Tekst:

Fra onsdag d. 11 maj til søndag d. 15 har vi (Clara og Cecilie fra 3.GL/1.C) været i skønne, varme og smukke Belgien i forbindelse med C-Side Eurokonference 2022. Og sikke en tur! Vi har oplevet alt fra udforskning af Oscar Romero College, Gent og Dendermonde (tak for en flot rundvisning!) Til fortællinger om legender, god mad og en smuk galla. Her vil vi dog gerne lige bemærke, at det tog vores internationale venner ca. 10 minutter at lære tur 1 af Les Lancier - hvorimod det tog alle 1.g'erne et par uger ;).


Hvis du undrer dig over hvad Eurokonferencen er og handler om, kan vi kort fortælle lidt:

42 elever og 57 lærerer fra 15 forskellige lande var i år til C-side (som sjovt nok fandt sted ved Oostendes kyst) Eurokonference 2022. Kun lande fra EU har været med, alt fra Portugal til Slovakiet. Konferencen handlede i år om, hvordan man forbinder hjertet med sin hjerne. Dette har været en stor udfordring i forhold til specielt mental helbred gennem befolkningen under corona. Dog har konferencen andre år handlet om ordblindhed, folk med specielle behov, osv. I år blev konferencen holdt af Oscar Romero College i Belgien - og om få år bliver det vores tur til holde konferencen på vores eget gymnasie.


Noget af det vigtigeste ved konferencen er dog, at møde andre mennesker. Både for de ældre (altså, lærerne) men også for os unge. Det er meningen at vi skal ud og tale med andre og få en forståelse for en anden kultur og andre normer.


Tak for en super god og vidensrig tur, tak fordi i fulgte med på bkgymnasium på Instagram, tak til lærerne Mette (MF), Julie (JW) og vores kære Charlotte (CM) for at tage os under armen med til Belgien. Vi håber, at I har nydt den lige så meget som vi har.


Alt i alt: 11/10 ville anbefale. Hvis I derude en dag får chancen for at tage med, ville vi klart anbefale at gribe den!!

Tot ziens, Clara og Cecilie (@clara_csk) (@cille.el)

Galleri:
euro 7euro 8euro 6euro 3euro 1euro 2euro 5euro 4