icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

Claus Rintza modtager H. C. Ørsted Medaljen i bronze

Billede:
CR_HCØ_sep_2020_1
Dato:
11-09-2020
Kort tekst:
Stort tillykke til Claus Rintza, som meget velfortjent har modtaget H. C. Ørsted Medaljen i bronze for fremragende formidling af naturvidenskab i grundskolen.
Tekst:

Hvor er det skønt, at der netop i disse tider også kan stilles skarpt på glædelige begivenheder, og det var netop hvad SNU - Selskabet for Naturlærens Udbredelse gjorde mandag den 7. september 2020 på H.C. Ørsted Instituttet i København.


Den aften var Claus Rintza - lærer på Bagsværd Kostskole og Gymnasium gennem 47 år - en af hovedpersonerne. Han var nemlig af sine kolleger og ledelse blevet indstillet til at modtage H.C. Ørsted medaljen for at være en lærer, der kan pirre elevernes nysgerrighed for naturvidenskab, på ekstraordinær vis kan løfte deres faglige niveau, som leverer varieret og inspirerende undervisning og måske endda giver eleverne interesse for at studere naturvidenskabelige og tekniske fag.


Muligheden for at indstille en lærer til H.C. Ørsteds bronzemedalje kommer i forbindelse med, at det i år er 200 år siden, den verdensberømte fysiker opdagede elektromagnetismen. Haldor Topsøe er sponsor for uddelingen og Ole Stahl lagde i sin tale vægt på betydningen af, at vi her i Danmark opfostrer vores egne dygtige og iderige naturvidenskabelige elever. Han takkede Claus Rintza for sin store indsats gennem årene og overrakte ham medaljen og et rejselegat på 25.000 kr. samt et legat til Bagsværd Kostskole og Gymnasium på 25.000 kr. til brug for et naturfagligt projekt.


Formanden for bedømmelsesudvalget, Erland Andersen fra Danmarks Fysik- og Kemilærerforening siger blandt andet om Claus:

”Lærer Claus Rintza fra Bagsværd Kostskole og Gymnasium er en erfaren lærer, der udvikler en livslang interesse for naturvidenskab hos sine elever, ved at skabe en innovativ, inspirerende og samtidig tryg undervisningssituation. Han pirrer elevernes nysgerrighed, får dem til at samarbejde og kaste sig over ”vilde” eksperimenter i et trygt miljø. Han følger ikke altid de mere standardiserede forsøg/eksperimenter, men udtænker selv nye opstillinger i den praktiske naturfagsundervisning…”


Læs hele Erland Andersens udtalelse, et par elevcitater og meget mere om uddeling af H. C. Ørsted Medaljen her 

https://xn--naturlren-l3a.dk/medaljeoverraekkelse/


Vi ønsker endnu en gang Claus stort tillykke med medaljen.


CR_HCØ_sep_2020_2

Galleri:
CR_HCØ_sep2020_3
CR_HCØ_sep2020_4
IMG_7517