bagkost-logo-2024

Eksamensangst

eksamensangst

EKSAMENSTRÆNINGSKURSUS

Bliver du meget nervøs til eksamen? Så nervøs, at der er risiko for, at din karakter bliver lavere? Så er et eksamenstræningskursus måske noget for dig.

Med den rette hjælp kan du gøre noget ved din eksamensangst, også selv om den har bidt sig godt fast og har varet længe. De fleste prøver selv at gøre alt muligt og bliver mere og mere desperate, når det ikke lykkes at komme problemet til livs. Problemer kan ikke altid løses, selv om viljen til det er stor. Nogle gange skal der noget særligt til, som man ikke bare lige selv kan finde på.

Kurset varer to eftermiddage á ca. 3 timer. I marts måned vil der være et opslag i gymnasiestuen. Vil du vide mere, så henvend dig til Dorte Larsen på mail: dl@bagkost.dk  


Definition af eksamensangst:

  • Eksamensangst skyldes ofte negativ tænkning: Angst for ikke at leve op til sine egne og andres høje forventninger. Tror at forældre, lærere og kammerater vil se ned på dig, hvis du klarer dig dårligere end forventet. Frygter at du ikke kan ind på drømmestudiet hvis det går dårligt.
  • Du kan lære at afdække og ændre negativ tænkning til positiv. Lære metoder til at handle anderledes. Du kan lære at koncentrere dig og lære at takle en eksamenssituation, så det bliver en positiv oplevelse.
  • De fleste med eksamensangst kan hjælpes ved kognitiv træning. Kognitiv træning hjælper dig til at blive bevidst om og ændre din egen negative tænkning og adfærd. Ungdomsuddannelser og studenterrådgivningen arrangerer kurser for elever og studerende, hvor du kan lære at håndtere din eksamensangst. 
  • Hvis din eksamenangst er meget slem, kan det blive nødvendigt at søge egen læge, som kan henvise til psykolog eller anden form for terapi. 
  • Tal med din studievejleder om hvilken hjælp, du har brug for. 
  • Tal med en du er tryg ved om din eksamenssituation (familien, venner, din studievejleder, din lærer eller andre).