bagkost-logo-2024

BKs foreninger

BKs nuværende foreninger:


BEATS

Beats er foreningen, der skriver skolebladet.

Beats er bladet, hvor den sande betydning af perseverando kommer til udtryk, for vi kæmper gennem ild og vand for at kunne bringe dig noget godt gammeldags BK-sladder. Men selvom man ikke er den skarpeste skribent, så er der også en forening til dig – Her er Beats nok bare ikke den rigtige forening, men vi anbefaler dig varmt Gymfen eller Radioen…

Dermed er det dog ikke sagt, at kravene til Beats er store... Tværtimod, så er bladet mere hygge end egentligt arbejde, og for at lære hinanden at kende, så holder vi jævnligt skriveaftener, hvor vi vil skrive bladet fælles.

Beats giver dig muligheden for at styre, hvilke Shoutouts der kommer med i bladet;). Og for at vælge hvilke temaer og artikler der skal være i bladet.

RADIO BK

Velkommen til Radioen! Her står vi for alt, der har med lys og lyd at gøre på skolen. Det er alt fra at spille musik og sætte lys op ved gymnasiefester til at sørge for en mikrofon, når der skal holdes tale. Derudover står vi for DJ’s til festerne og musikken til caféaftenerne. Så hvis du kan lide høj musik eller teknik og vil lære en masse nye mennesker at kende - så er Radioen noget for dig!

Radioen er en forening med mange traditioner og et godt fællesskab. Derfor holder vi også arrangementer uden for skoletiden, bl.a. Radioweekend.

Til Radioweekend mødes man over en weekend på skolen, hører musik og giver den max gas. Her kommer også gamle radiomedlemmer (elever der er gået ud af BK), og holder underholdende oplæg om teknik, musik og lign.

Om man har lyst til at fordybe sig i teknikken bag lys og lyd, blive skarp bag en DJ-pult eller blot være en del af et fællesskab og hjælpe til, så er man velkommen. Desuden har vi som den eneste forening eget lokale, hvor vi holder møder, hører musik og hygger os.

CAFÉUDVALGET

Det er os, der arrangerer caféaftenerne, de sociale aftenarrangementer, som ikke er festerne. Hvert event er en helt fantastisk mulighed for at møde nye venner, og vi i udvalget arbejder altid hårdt på at gøre det så fedt som muligt. Til disse samarbejder vi også med en håndfuld af de andre udvalg og klubber, så der er rig mulighed for at lave nye bekendtskaber på tværs af klasser og årgange!

Så hvorfor skal man som kommende elev være en del af Caféudvalget? Jo da, det giver jo sig selv:

  • Man får lov til at sætte sit præg på skolen
  • Man kan hjælpe til med at gøre det sociale liv her på BK så meget bedre for alle
  • Der er ikke noget så fedt, som at være ansvarlig for en caféaften!
  • Man er med til at skabe traditioner for fremtidens generationer :))

I Caféudvalget har alle medlemmer mulighed for at være med til at planlægge arrangementer, og det er vi super stolte af!

Hvis man overvejer BK, bør man også overveje Caféudvalget :)

GYMNASIEFORENINGEN (GYMFEN)

Velkommen til Gymnasieforeningen. Hvis du er fan af fester, druk og alt derimellem, så er du kommet til det rette sted!

I Gymnasieforeningen kan du bruge alle disse kompetencer til at organisere Københavnsområdets absolut fedeste gymnasiefester.

Gymnasieforeningen er nemlig BK’s festudvalg, og vi står for at planlægge, udføre og erobre BK’s mange fester.

Udover at planlægge utallige fede fester, så har vi i Gymnasieforeningen  et stærkt sammenhold på tværs af alle tre årgange, da vi sørger for at holde mange sociale arrangementer som bl.a. forfester og Gymnasieforeningens indvielse, hvor de nye medlemmer rystes sammen på god og gammel, fordrukken facon.

Hvis du er den festlige type, glad for fester og med energien til forbedre BK’s festmiljø, så meld dig ind gymnasieforeningen

Alle elever er velkomne - uanset hvilken årgang I er fra. Vi glæder os til at møde jer alle i Gymnasieforeningen!

MILJØUDVALGET

Vi er en håndfuld ildsjæle, som bestræber os på at gøre undervisningen på BK og skolen selv, så bæredygtig som overhovedet muligt. 

Det er vores drøm, intet mindre, intet mere!

Som en del af Miljøudvalget er man med til at skabe forandringer, og man er ikke bundet af hierarkiske strukturer, som i andre udvalg. Vi er drevet af vores egne initiativer, og har derfor en flad struktur. Vi tager tit til kurser, oplæg og foredrag sammen, og samarbejder med organisationer som Den Grønne Ungdomsbevægelse, DGS og NOAH. Miljøudvalget er perfekt til dig, der som ny elev brænder for at skabe forandringer og møde andre mennesker med samme indstilling, både på BK og uden for BK!

Lige nu har vi i Miljøudvalget fokus på at få installeret energivenligt belysning på BK, få plantet 2030 Miyawaki skov og få skraldesortering på skolen. Det er os, der har fået indført webbaserede forlag, smarte toiletter og de vidunderlige planter, som pynter gymstuen ;)

Hvis man virkelig vil gøre en forskel, skal man være med i Miljøudvalget (efter man er startet på BK, selvfølgelig)

BK So-Me

Velkommen til BK’s SoMe-udvalg. Hvis du er god til at lave content til  SoMe  ,  og synes det kunne være sjovt at være med til at beslutte, hvad der bliver postet på skolens Instagram og TikTok, så kan du melde  dig ind i vores lille udvalg. Nu når vi er i gang kan I jo gå ind og følge vores Insta og TikTok på @bkgymnasium ;)

Find os på Instagram som bkgymnasium

BRAUHAUS (BRYGGERLAUG)

Hej, og velkommen til BK’s bryggergruppe! I Brauhaus får vores medlemmer en crash course i fermentering og håndtering af bakteriekulturer. Brauhaus koordinerer tit samarbejde med de andre foreninger, og deler mere end hellere deres frodige lager med til særlige events.

I vores tid på gymnasiet har vi ikke været bange for at blive kreative med vores sprut. Vi har blandt andet lavet:

  • Indian Pale Ale
  • Vikingemjød
  • Frugtcider
  • Og Stouts
    Med meget mere på vej i fremtiden 😉

KREA-FORENINGEN

Tekst kommer snarest

CREATIVE POETS SOCIETY

Kan du lide at skrive? Eller elsker du ord, der forandrer? Så er Creative Poets Society (CPS) måske noget for dig? 

CPS er et tilbud til de elever på BK, der har en forfatter eller journalist gemt i maven og gerne vil have et rum at udfolde sig i. I CPS får du muligheden for at skrive, som du vil. CPS er nemlig ikke ekstra dansktimer! Men en mulighed for dig til at udvikle og udforske dit eget skrivetalent, arbejde med dine egne ord, og se hvor langt du kan drive det…

Vil du være med? Så skriv til JU på lectio

En af skribenternes fortolkning af skrivefællesskabet CPS:

Gennem fordrejning
Af alle ords nuancer
Deler vi mening

Kærlighed for ord
Af naturs mangfoldighed
Fremmer kærlighed

...og hvis det ikke lige var dét, du ledte efter, så kan man sige at CPS også er et sted, tidspunkt og fællesskab, hvor ord ikke er bundet af de regler og bånd, der ellers er så prominente i skolen. Det er virkelig befriende at få muligheden for bare at skrive, opdage og udfordre, hvordan man forstår sig selv og verdenen gennem ord.

SCIENCE BK

Science BK er en forening specielt lavet til os elever, der elsker at eksperimentere med vilde og unikke forsøg. Vi er BK’s største forening og har et kæmpe fællesskab, på tværs af årgange og klasser. Som medlem får du mulighed for, at lave forsøg og eksperimenter i fællesskab med andre der også brænder for videnskab og du behøver IKKE at have nogen erfaring!

Skal du være biotekker? Eller måske mat/fys… så er vores forening da lige noget for dig. Vi holder møder 2 gange om måneden og ja… vi er nok BK’s svar på Store Nørd part 2. Vi elsker kreative forsøg og labarbejde som ikke ligefrem er en del af gymnasie pensummet. I vores forening er der altid hjælp at finde, uanset om du er til GMO, relativitetsteori eller pyroteknik. Vi brænder for videnskab, men vi har brug for dig! Har du en vild ide? Eller går du med en professor i maven? Så er du kun ét tryk fra at gøre dine drømme til virkelighed.

Pssst… Alle medlemmer får overrakt et særligt certifikat for deltagelse i foreningen, som kan fyres direkte på CV’et. Så hvad venter du på? Selvfølgelig er BK noget for dig!

Vi håber at se dig på BK til en masse fede eksperimenter.

DnD KLUBBEN

Vær hilset! Hos DnD-klubben kan du komme ind i et fællesskab med mange spændende eventyr i sigte. Det er lige meget, om du er en rutineret spiller, eller om du ikke har rullet terningerne før.  Vi spiller Dungeons and Dragons mindst en gang om ugen og der er plads til alle.  I løbet af en spilgang ser man ofte en spiller med hovedet i hænderne, to der planlægger at overtage verden med kapitalisme og en helt fjerde person der prøver at spise de karakterer man møder undervejs på rejsen - det er alt sammen en del af det sjove.

Vi har flere kampagner, som køres i løbet af et skoleår, flere oneshots (enkeltstående spilgange) og andre særlige events. Klubben har derudover en discord gruppe, der aldrig er helt offline.

Som nyt medlem vil du blive introduceret til DnD stille og roligt, uden pres fra andre medlemmer. Selve spillet er drevet af spillernes kreativitet og vilje til at ”spille” deres rolle, altså tale og interagere som deres karakter. Det lyder svært, men du skal blot være klar til at slippe din indre rollespiller løs og lade dig selv blive indfanget i spillet, så skal det nok gå.

Hvis DnD lyder som noget for dig, så hiv fat i vores forkvinde, Signe Schousboe. Det er en fordel at have discord, da det er der al kommunikation foregår. Der er ingen krav om hvorvidt du har egne terninger eller andet da klubben har masser vi låner ud. Du skal bare være villig til at lære.

Pssst! Vi har memes fra spilgange i vores discord…

KOREA-KLUBBEN

Sydkorea klubben er en chill forening med medlemmer der er fascineret af sydkoreansk pop kultur, mad, sport og sprog. Vi streamer music awards, tager på koreanske restauranter, lærer det koreanske sprog, og holder danseevents. Alle medlemmer er velkommen til at komme med forslag til og planlægge aktiviteter. Vær med i en lille og hyggelig klub

대박사랑해 안녕한국                  

SPILBASAREN

Tekst kommer snarest

BK BOOKS

Tekst kommer snarest

SPROGFORENINGEN

Tekst kommer snarest

SKOLEBANDET

Tekst kommer snarest

VIL DU STARTE EN FORENING?

Hvis du selv, eller i fællesskab med andre går rundt med en idé til en forening det kunne være sjovt at have på BK så henvend dig til vicerektor. Vi er altid parate til at støtte ny foreninger. Det kan blive dig,  der præsenterer en ny forening på denne side til næste år.