icon-menu
Menu
icon-user.png

international

Bagsværd Kostskole & Gymnasium er med i det største og ældste netværk af gymnasier i Europa – Europroject (link til http://www.europrojectnet.eu/). Netværket består af 20 skoler og har repræsentanter i følgende lande:

 

Sverige, Estland, Finland, Wales UK, Irland, Tyskland, Luxembourg, Belgien, Holland, Frankrig, Østrig, Tjekkiet, Ungarn, Grækenland, Italien, Portugal og Spanien

 

Netværket giver os mulighed for en lang række internationale samarbejde og projekter:

  • årlige konferencer for lærere og elever
  • masterclasses i mange forskellige emner
  • samarbejde over nettet
  • klasseudvekslinger
  • individuelle udvekslinger

Aktivitetsliste:

Dette skoleår

  • en udveksling  til Bruxelles
  • en udveksling til Luxembourg
  • en masterclass om teknologisk innovation i Holland
  • en masterclass om Science i Wien
  • konference om Europa i krise i Zaragozza i Spanien

Vi har i flere år fået støtte fra EU’s Comenius program

 

For yderligere information kontakt:

 

Inspektor Charlotte Moltke 
Telefon: 44360703 
E-mail: cm@bagkost.dk

 

Vedhæftet i denstående PDF-fil finder du links til alle medlemsskolerne:

 

Links til medlemsskolerne


Finlandsudveksling 2018

I uge 45 havde BK’s gymnasium 16 finske udvekslingsstuderende på besøg. Emnet for udvekslingen var kultur, og der var lagt det helt store program. Ugerne op til deres ankomst, klargjorde vi elever præsentationer om den danske kultur, samt diskuterede fordomme om Finland: Finland er koldt, der er fyldt med træer og søer og sproget er underligt. Andre lød:  finnerne er dårlige til engelsk og meget introverte. Disse fordomme gik vi alle rundt med, inden vi mødte vores fremtidige finske venner. Hvad vi ikke vidste var, at vi tog helt fejl. Ja okay, Finland er meget koldt, der er mange træer og søer og vi kunne ikke forstå et ord af, hvad de sagde på finsk, men de er meget gode til engelsk og langt fra introverte. Vi blev alle positivt overrasket.

Vi har fået en masse nye facts om Finland, som vi ikke havde forestillet os kunne være sande. I Finland bruger de sociale medier langt mere end forventet. Og ja, de har internet. De finske elever påstod også at julemanden bor i Finland (Men vær kildekritisk). Finnerne går desuden også meget gerne i sauna, og næsten alle huse og bofællesskaber her en sauna, som er ofte benyttet. Mumitroldene stammer fra Finland, og sådan kan vi blive ved.

Det stod programmet på:

I løbet af ugen introducerede vi finnerne for den danske kultur. Hele forløbet startede om mandagen, hvor vi hentede finnerne i lufthavnen og tog dem med tilbage til skolen. Efter ankomst til skolen fik de den store rundtur rundt i Bagsværd, hvor vi viste dem Haga, Bagsværd kirke og Bagsværd sø. Bagefter blev der serveret kringle, som finnerne aldrig havde prøvet at smage før. De var ikke imponerede, men os danske elever havde ingen problemer med at spise den.

Tirsdag stod dagen på morgenmad på skolen, med noget kaldet “conversation-club”. Dette fænomen er, når fremmede mennesker mødes og diskuterer seriøse emner ud fra nogle på forhånd fastlagte samtaleaktiviteter. Efter dette prøvede finnerne at være i dansk skole, sammen med andre danske gymnasieelever. Derefter havde vi danske elever taget spil og andet med til fælles “hygge” på skolen. Her blev vi meget overraskede over, at de finske elever ikke kendte spillet ”fem hundrede”, hvilket de selvfølgelig var nødt til at lære. Tirsdag aften tog hele gruppen ud til et af Danmarks bedste issteder, ismejeriet, og spiste is, hvorefter vi tog ud for at bowle i Gladsaxe bowlinghal.

Onsdag sang vi fællessang med musikholdet. Der var både dansk, engelsk og endda noget spansk sang, som finnerne (og danskerne) blev kastet ud i. Bagefter præsenterede vi danske elever de tidligere nævnte præsentationer om dansk kultur. Turen gik derefter til København, hvor vi fik rundvisning på Christiansborg Slot, hvilket var meget flot og fascinerende. Efter rundtur stod programmet på kanalrundfart rundt i havnen, hvor vi så mange af Danmarks seværdigheder som operahuset, Amalienborg og den lille havfrue.

Torsdag startede i FN-bygningen, hvor vi fik rundtur, samt oplæg omkring verdensmålene i FN. Derefter gik turen til Christiania. Dette var en spændende oplevelse, selvom mange finnerne var lettere pressede over situationen. Her hørte vi et oplæg om Christianias historie, om hvordan de fik lov til at oprette dette lille fri-samfund. Bagefter var der rundtur, hvor vi så deres store genbrugshjørne, skaterhal, pusher street og christianitternes eget svar på “Jem og fix”. Om aftenen efter shopping i København, mødtes alle elever på restaurant Riz Raz, hvor vi spiste fælles aftensmad, inden vi skulle i teateret. Forestillingen vi skulle se var “The Woman in Black”, hvilket er under kategorien gyser. Efter forestillingen (og de mange skrækindjagende scener) fik vi lov til at snakke med skuespillerne bag stykket.

Fredag fik vi besøg af en dansk skuespiller, som satte os til at lave alle mulige øvelser. Derefter fik vi den gode ide at skrive hilsner til hinanden på hver vores hvide trøje, hvilket vil være et minde for evigt. Efter skole tog vi hver især hjem, hyggede og lavede mad til “Det store kolde bord” sammen med vores finner. Da vi mødtes på skolen igen, blev der serveret alt fra risengrød og flæskesteg til medisterpølser og frikadeller, hvilket finnerne fandt meget interessant. Efter middag og lanciers på skolen, holdt vi en fest, hvor der naturligvis blev snakket en del, men mest af alt sunget med på og danset til både danske og finske sange.

Vi kan ikke snige os udenom den sidste dag, vi alle vidste, vi desværre ikke kunne slippe udenom, nemlig lørdag, hvor vores dejlige finner skulle tilbage til Finland. I lufthavnen vil vi ikke lægge skjul på, at der blev fældet nogle tårer, for i løbet af ugen havde vi fået knyttet tætte bånd med vores egen udvekslingselev og faktisk også de andres. I lufthavnen sagde vi ikke farvel, men på gensyn.

Vi er meget taknemmelige for denne fantastiske uge, som er sket takket være Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Så hvis du nogensinde får muligheden for at tage på udveksling, så gør det. Vi har haft sådan en glædelig og lærerig uge, så hvorfor skulle du ikke også få det? Det giver oplevelser for livet, og vi kan ikke vente til vi ser vores finske venner igen.

Kiitos tästä ajasta. Nähdään pian! (tak for denne gang, vi ses snart!)

skrevet af Anna Marie (3bt) & Celina (1.a)


 

 Finland 2

 

 Finlandsbillede