bagkost-logo-2024

Elevråd

Elevråd

I gymnasiet gør vi meget ud af at inddrage skolens elever, så de er med til at forme den dagligdag, de er en meget væsentlig del af. Det betyder masser af indflydelse, helt i ånden fra 1963, hvor BK fik Danmarks første officielle elevråd, som rent faktisk havde noget at sige. 

En begivenhed vi er stolte af, og en tradition for medbestemmelse, som vi har ført videre ved også at være de første, hvor eleverne fik plads i bestyrelsen. På Bagsværd Kostskole & Gymnasium har hver klasse i dag en en repræsentant i elevrådet. 

Elevråd Gymnasiet

I elevrådet er vi samlet på tværs af alle klasser, når vi et par gange om måneden mødes og taler om alt fra kommende arrangementer til forbedringer på skolen. Hver klasse har to repræsentanter, så derfor er hele gymnasiet med, når vi diskuterer forskellige emner. Generelt forsøger elevrådet at gøre dagligdagen på BK så god som mulig. Vi kæmper for, at eleverne får mulighed for at få indflydelse, når der skal tages beslutninger omhandlende livet på gymnasiet og eleverne. I løbet af de seneste år har vi på BK bl.a. fået nye toiletter, deltaget i en landsdækkende strejke om seksualundervisning og fået flere cykelstativer, så det er blevet lettere at tage cyklen i skole.

Til nogle af møderne deltager også rektor og vicerektor, hvor de kommer med emner, som de gerne vil have elevrådets synspunkter på. Det giver ligeså os mulighed for at stille spørgsmål til dem og dermed påvirke deres endelige beslutninger.

Så hvis du har lyst til at have indflydelse på BK, er elevrådet det rette sted. Om man er 1.- eller 3.g’er, så har man altid mulighed for at sætte emner på dagsordenen, når vi mødes. Møderne er hyggelige og ofte med snacks.