icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:

2. DT på studietur

Billede:
Digital BETT
Dato:
25-02-2020
Kort tekst:
BETT Show, tryl og fake news i London
Tekst:

I slutningen af januar var 2. DT på studietur til London. Hovedformålet var at besøge BETT Show, en messe for uddannelses-IT, men der var også tid til et universitetsbesøg og til at se lidt på byen.


BETT Show er egentlig rettet mod undervisere og administratorer, men 2. DT kastede sig over stande og foredrag med iver. Vi var specielt imponerede over brug af blockchain teknologi til at sikre elev data, af systemer, der understøtter ”børnesikring” af en skoles maskinpark, samt af den store fokus på augmented reality, fx kunne man udforske menneskekroppen indefra. En lille, hurtig, improviseret spil-konkurrence er jo altid god - specielt når BK vinder! Med vores baggrund med FIRST Lego League undredes vi over de mange lego-lignende robotter på messen - der findes over 20 af slagsen. En generel trend er, at hardware firmaerne forsøger at sælge lektionsplaner i abonnement, hellere end at sælge hardwaren alene. Det er en interessant forretningsmodel, som dog gør det svært at appellere internationalt. Se mere om BETT 2020 her


På Queen Mary University of London besøgte vi datalogi, og fik undervisning af Prof. Paul Curzon, som brillerede med tryllekunst, og derefter forklarede, hvordan en forståelse af, hvordan man får sine brugere til at se det vigtige, er essentiel for godt brugergrænsefladedesign. Derefter arbejdede vi i instituttets laboratorium, hvor Lektor Paulo Oliva lærte os om, hvordan man kan lave realistisk udseende ”fake news” hjemmesider og hvilke sårbarheder i et system, der kan give hackere adgang til en hjemmeside.


Udover det spændende faglige program blev der også tid til sightseeing på egen hånd, kortspil og til at se den spritnye 2. DT reklamefilm.

Galleri:
ctc go
Paus Curzon foredrag
London eye
fakes news 1
fake news
little bits
Digital BETT
bett