Drama på banen da BK røg ud af fodboldturnering

Kort tekst:
Bagsværd Kostskole og Gymnasiums pigefodboldhold kæmper hårdt mod Hedegårdsskolen og giver deres allerbedste, selv om de mangler utallige spillere. Desværre tabte de voldsomt til det snydende hold.
Tekst:

Foto og tekst af Cecilie Elvius og Anne-Sofie Meyn, 1.Global

“Det bliver rigtigt svært. Når vi mangler Elina, især. Og så mangler vi det offensive, kreative moment, så bliver vi nødt til at stille os lidt dybere og mere defensive, så vi kan ride stormen af med en uafgjort - men det bliver svært, det bliver rigtig svært.” Sådan lyder det fra træner, Christoffer Tegldal, inden kampen mellem BK og Hedegårdsskolen, der skal til at begynde om 10 minutter. Der går dog en masse rygter om Hedegårdsskolen pigefodboldhold.

Christoffer fortæller: “De (red. Hedegårdsskolen) har en idrætslinje, og den idrætslinje morgentræner to gange om ugen, hvor der kommer en lokal fodboldtræner, og træner med det.” Problemet ligger i, at de spiller sammen to gange om ugen i skoletiden, hvor DBU siger, at det er et led i deres talenttræning. Christoffer håber, at DBU til næste år vil bandlyse skoler som har fodboldlinjer helt.

Opbakning trods selvmål

Der er masser af spænding da kampen skal til at starte. Skoleklasserne fra BK er mødt op for at støtte deres klassekammerater. Der bliver jublet ude fra sidelinjen, da dommeren fløjter kampen i gang. Første mål kommer kun 5 minutter inde i kampen. Uheldigvis ender det i et mål til modstanderholdet, da en af fodboldpigerne fra BK laver et selvmål i et modigt forsøg på at redde bolden. Spilleren får opmuntrende kommentarer fra både træneren og medspillerne.

Desværre går det ikke bedre for BK-pigerne - selvom deres indsats er god og de kæmper for score og vinde kampen, bliver de skubbet til stregen. BKs målmand er dygtig, men uheldigvis ender første halvleg i endnu et mål til Hedegårdsskolen.

Kæmpende piger taber 5-0

BKs forsvar drøner ned for at redde bolden da den kommer ned mod deres mål i høj fart. De får en god redning ind, men der er ingen plads til chancer i denne kamp. BKs hold må se på da Hedegårdsskolen igen scorer. Inden længe har Hedegårdsskolen en klar overhånd i spillet. Det er som skåret i pap, da der scores gang på gang. BKs piger bliver tacklet flere gange af Hedegårdsskolen. De prøver at holde humøret højt, og der jubles, da BKs målmand blokerer et frispark fra Hedegårdsskolen.

Kampen må dog komme til en ende. Der bliver fløjtet af, og BKs piger må skuffet gå fra banen. Det står 5-0 til Hedegårdsskolen, og BK taber kampen. Men BKs piger kæmpede, også selvom de blev skubbet til havde de en sjov kamp, og det er jo det, der betyder noget.