bagkost-logo-2024
Overskrift:

BK'ere vinder årets mediekonkurrence

Billede:
Fejring globaler
Dato:
18-12-2020
Kort tekst:
2. Global havde knoklet længe med at skrive deres avis, Globalen, som endte med at vinde 1. præmien i mediekonkurrencen 2020.
Tekst:

Af Anders Thorsen


Den intetanende 9.klasse troede, at de skulle have en helt almindelig, kedelig online-dansktime, men sådan skulle det ikke gå, da repræsentanter fra Politiken, Unicef og True North pludselig afbrød undervisning med råb og konfetti-kanoner. Klassen havde nemlig skrevet den bedste avis i landet og dermed vundet dette års mediekonkurrence fra JP/Politikens Hus.


"Jeg tænkte; 'hvad fanden foregår der?'" fortæller en grinende Cecilie Pedersen bagefter. Efter undringen havde lagt sig og det blev afsløret, at globalerne havde vundet, var begejstringen til gengæld stor. Klassen vinder 5000 kr. til klassekassen og en masse slik og andre lækre sager.


"Ej, hvor er det fedt," fortæller Katrine Thyssen og fortsætter: "Hvor er vi bare gode!"


Barnebrude og børn, der ikke må se deres forældre

At skrive en god avis kommer ikke uden vedholdende arbejde. I ugevis havde eleverne arbejdet på at finde gode kilder til avisen. Det resulterede blandt andet i afsløringen af, at Danmark overtræder Børnekonventionen i en sag om en pige, der ikke bliver hørt i en skilsmissesag, ligesom det også resulterede i et interview med den tidligere barnebrud Eesha, som er flygtet til Danmark. 


Temaet for årets mediekonkurrence Vi har ordetUnge har også ret skulle i anledningen af FN's 75 års fødselsdag sætte fokus på børn og unges rettigheder. Ifølge Politikens chefredaktør, Christian Jensen, gør Globalen netop det.


" Globalen laver journalistik, der handler om børn, som ikke må se deres forældre og om børn, der oplever ensomhed i en tid, hvor vi er mange, der føler os ensomme," fortæller han i sin begrundelse for, hvorfor netop globalklassens avis skulle vinde. 


"Den har fokus på unges rettigheder, på brudebrude, uddannelsessnobberi, angst og meget mere," tilføjer chefredaktøren og afslutter: "Globalen er en gennemtænkt, flot avis."


Hele Globalen kan læses her.

Galleri: