bagkost-logo-2024
Overskrift:

Biotekkere vinder bronze ved EM i Science

Billede:
EM i Science
Dato:
03-06-2021
Kort tekst:
Stort tillykke til Alexander, Nikolaj og Christian fra 3. BT, der deltog i årets virtuelle europamesterskab i science.
Tekst:

I selve konkurrencen endte drengene med en bronzemedalje sammen med halvdelen af de andre hold, men det var ikke det, der betød noget for deltagerne. Christian siger: "Vi synes bare, at det var underholdende, sjovt og lærerigt at være med, og det var fantastisk, at vi fik muligheden for det."


Nikolaj fortæller om selve konkurrencen:

"Det har været en helt uforglemmelig oplevelse. Målet med konkurrencen var at skabe nysgerrighed, interesse samt at give unge en forsmag på, hvad det betyder at arbejde selvstændigt med den naturvidenskabelige metode. Det har de gjort fremragende, siden min gruppe og jeg har fået øjnene op for naturvidenskaben."


Christian uddyber:

"Det er selvfølgelig ærgerligt, at vi ikke kunne komme til Szeged i Sydungarn, men det var også meget hyggeligt og sikkert langt mindre stressende at arbejde i laboratoriet på skolen.

Selvom det var stressende, og der var meget, der skulle nås begge dage, synes jeg stadig, det var meget underholdende, og man kunne ikke lade være med en gang i mellem lige at stoppe op og have det lidt sjovt, selvom man kun havde 4 timer."


Alexander:

"Det var utroligt spændende, for jeg og min gruppe blev udfordret meget i de svære opgaver, der blev stillet os. Konkurrencen bestod først og fremmest af to dage, hvor vi løste opgaver. Jeg var begge dage ansvarlig for at løse opgaverne omhandlende fysik. Her fik jeg mulighed for at undersøge, hvad viskositeten af honning er ved forskellige temperaturer i et forsøg, som jeg nok ellers aldrig havde fået mulighed for at udføre i den almindelige undervisning. For at gøre opgaven endnu mere udfordrende skulle jeg endda selv ræsonnere mig frem til de formler, der var nødvendige for at beregne viskositeten."


Christian supplerer:

"Den første dag handlede det om bier og honning, hvor jeg skulle lave og arbejde med forskellige opløsninger af honning, hvilket var meget sjovt og fedtet. Næste dag stod den på græsforsøg, hvor jeg bl.a. skulle arbejde med ting af meget høje alkoholprocenter og ren acetone. Jeg som den eneste nåede begge dage at svare på alle spørgsmålene, og jeg hjalp den første dag Alexander med at udfylde et skema, da jeg var færdig.

Onsdagen stod den så på socialt arrangement, hvor vi alle skulle mødes på Zoom, og derefter blev vi delt ud i grupper; hvor der ikke var mere end 1 person fra samme land, og så skulle vi lære hinanden at kende. Selvom der ikke var nogen af os, der snakkede fantastisk engelsk, var det stadig meget hyggeligt og sjovt, og de var alle sammen meget flinke og villige til at have kamera på sammen med folk, som de kun lige havde mødt."


Alexander:

"Her gav konkurrencen mig ikke kun idéer om andre forsøg, der kan udføres, men gav mig også en indsigt i, hvordan andre mennesker fra andre kulturer havde håndteret de samme forsøg og løst de samme opgaver."


Christian:

"Den sociale del havde selvfølgelig været meget federe, hvis vi havde været samlet i virkeligheden i Szeged, men jeg synes, det, de havde sat op, var meget fint, og mit hold på Zoom endte med at score flest point i quizerne, så det var meget fedt."


Alexander siger:

"Jeg synes, det er en virkelig god idé at have et sådant socialt arrangement, for alle de opgaver, jeg havde haft svært ved, kunne jeg nu også tale med andre studerende om og få deres vinkler på, hvordan opgaverne skulle løses, og jeg fik en langt større forståelse af opgaven som helhed og en større forståelse af forsøgene i sig selv. Vi kom selvfølgelig heller ikke til konkurrencen uforberedte, da vi med vores klasse allerede havde deltaget i den første runde, og vi efterfølgende også fik noget ekstra undervisning og forberedelse til konkurrencen. Jeg er meget glad for at gå på en skole, der giver mig muligheden for at deltage i sådan en konkurrence og også hjælper mig til at være godt forberedt til selvsamme konkurrence."


Nikolaj fortæller videre:

"Alt dette har kun været muligt takket været Bagsværd Kostskole & Gymnasium. Foruden timevis af arbejde, som blev lagt ind, ville det kort sagt ikke havde været muligt. Særligt, vil jeg takke mit holds mentor, Mårten Flø Jørgensen, da han har været den som påtog sig de tidskrævende opgaver, som gjorde vores deltagelse mulig.

Vores deltagelse i EM i science er et godt eksempel på, hvordan skolen ikke holder sig tilbage, når det gælder elevernes faglige udfoldelse. De har støttet os gennem processen og gjort det til en rar og lærerig oplevelse, som jeg vil kunne se tilbage på som godt minde."

Galleri: