bagkost-logo-2024
Overskrift:

Nytænkning af fjernundervisning: På virtuel tur til "Drag Banko"

Billede:
Drag Banko_LI
Dato:
31-03-2020
Kort tekst:
Der blev tænkt langt ud af boksen, da 0.G'erne tog på virtuel ekskursion til "Drag Banko".
Tekst:

Af Anders Thorsen


I denne tid, hvor hjemmeundervisningen kører derudaf, er det vanskeligt at tage på ekskursioner, som klasserne er vant til. For alle skal jo sidde hjemme hos sig selv. I 0.G - Bagsværd Kostskole og Gymnasiums 10.klasse - fik klasselæreren, Signe Høeg Kildegaard, en idé: Hvorfor ikke tage på en virtuel ekskursion?


I danskundervisningen arbejdede klassen med humor og i samfundsfag arbejdede eleverne med køn og identitet. "Vi havde lyst til at udfordre rammerne for virtuel undervisning og lyst til at arrangere en aktivitet, der gav følelsen af en fælles oplevelse. Med humor og køn og identitet var en tur drag-møllen bare super oplagt," fortæller Signe Høeg Kildegaard.


"Sjovt og hyggeligt"

Hver tirsdag under coronakrisen laver draggruppen Veninderne, som består af Athena Lady, Nicholas Nybro, Chantal Al Arab og Jumbo Jette, onlinebanko ved at livestreame på Facebook. Selvom det var om aftenen, var alle eleverne i klassen parate med hjemmelavede bankoplader, ligesom deres klasselærer og samfundsfagslærer var med.


"Det var sjovt og hyggeligt at være sammen med klassen i en tid, hvor alle er isolerede," fortæller en elev bagefter. Samtalen var da også livlig, mens der blev råbt  tal op. For klassen hyggesnakkede og grinede gennem hele "turen" via den virtuelle platform Discord. Dermed blev turen også et forsøg på at fastholde klassefællesskabet i en tid, hvor alle sidder hver for sig.


Et indblik i et andet miljø

Selvom det var sjovt og lidt mærkeligt at være afsted på sådan en virtuel ekskursion, var det ikke kun en hyggetur. Den faldt i tråd med undervisningen. "Det gav os et blik ind i et miljø,der arbejder med tolerance," kommenterede en elev, og Signe Høeg Kildegaard tilføjer: "Eleverne fik mødt noget nyt, set noget andet. Vi grinede sammen og talte om, hvordan Veninderne udfordrer grænserne for køn, selvironi og satire."


Både elever og lærere var enige om, at det fungerede overraskende godt at være på virtuel ekskursion.

Galleri: