icon-menu
Menu
icon-user.png

Legater på BK

Sørensgave

Gives til en person eller en gruppe af personer, der har betydet noget særligt for andre

Skolen har besluttet at indstifte et legat i Sørens navn. Vi vil kalde det ”SørensGave”, og ja, det udtales med samme tryk som Haraldsgave. Det bliver Sørens opgave at definere legatets formål. Det vil blive uddelt hvert år efter studenternes afslutningsmiddag på Haga. Første uddeling finder sted i 2016.

Skolen lægger en økonomisk bund på dette legat. Alle vil have mulighed for at bidrage ved at indbetale på bankkonto reg.nr 1471 konto nr. 11662552, mærket ”SørensGave”.


Lone Klausen - fonden

Lone Klausen var cand.mag. i dansk og fransk og var ansat på BK fra 1983 frem til sin død i 2007.

Der er oprettet en mindefond i Lones navn. I fundatsen står bl.a., at der skal uddeles legater hvert år til elever, som har vist særlig interesse for dansk eller fransk. Fonden har endvidere skænket 100.000 til hjælp til den BK-film, der blev lavet i forbindelse med 100-årsdagen. Uden den store gave på 500.000 kr. havde det nye lærerværelse aldrig set dagens lys. Et smukt resultat, hvor lærerne trives og nyder deres frikvarterer i godt selskab med kolleger. Adskillige lokaler i gymnasiet har fået nye møbler, så også eleverne mærker Lissie Klausens store gavmildhed.