icon-menu
Menu
icon-user.png
Overskrift:
Billede:
IMG_3610
Dato:
14-03-2018
Kort tekst:
Job shadowing uge på BK
Tekst:

Hej!

Jeg hedder Mervi Kapanen og jeg er svensk- og fransklærer på Schildt gymnasium i Jyväskylä i midt-Finland. Gymnasiet hvor jeg arbejder er med i Europroject-netværk sammen med Bagsværd Kostskole og Gymnasium og ca. 20 andre skoler rundt om i Europa. Den europæiske union vil afhjælpe samarbejdet mellom de europæiske skoler og det var også en orsag til hvorfor jeg fik muligheden at besøge Bagsværd Kostskole og Gymnasium. Jeg kunde under en uges tid overvære timerne og også selv deltage i undervisningen. Selvom jeg er sproglærer ville jeg overvære også andre timer, ikke kun sprogtimer, alt fra religion til oldtidskunskab. Det blev en rigtigt lærerig uge som jeg fik meget glæde af!

Det går en stadig diskussion om undervisning i Finland og lige nu er man i gang med at fornye det finske gymnasium og også lovgivning der fastslår hvordan man skal arrangere gymnasieundervisningen i fremtiden. Med hensyn til denne fornyelseprocess var det meget intressant at se hvordan det danske gymnasium skiller sig fra det finske og hvad vi i Finland kunde lære os fra danskerne.

Der var tre ting som jeg fæstede mig specielt ved under min uge på Bagsværd. Først og fremmest blev jeg meget imponeret over det engagement de danske elever viste på timerne. Der var meget diskussion, opinionsudbyte og aktivt deltagende i holdene, hvilket gjorde det endnu mere intressant at følge timerne. Den diskuterende kultur er noget vi burde indføre mer her i Finland selvom det sikkert også ligger lidt i den finske natur at være lidt tilbageholdende. De skriftlige prøver hver sjætte uge sammen med studenteksamen spiller en meget stor roll i de finske elevers liv. Under mit besøg på Bagsværd fik jeg det indtryk at der er meget færre prøver i løbet af læsåret i det danske gymnasium i forhold til det finske. Måske kunde et mindre antal af prøver give mer plads til flere forskellige måder at bygger undervisning på. En tredje sag som jeg kunde mærke var at undervisningen i Danmark var meget mindre bundet til lærebøger end den er i Finland. Det finske gymnasium er ofte blevet kritiseret af at være dyrt for eleverne; det er nemlig eleverne selve der må købe alt studiemateriale inklusive bøgerne. At ikke have nogen lærebøger giver jo også meget mer frihed til læreren at udføre sin undervisning, ifølge læreplanerne selvfølgelig.

Jeg fik rigtigt meget ud af min uge på Bagsværd og jeg vil sige en stor og varm tak til Charlotte Moltke for alle de praktiske arrangemang samt til alle lærere som gjorde mit ophold meget givende. En meget varm hilsen også til alle elever på BK som jeg fik muligheden at blive lidt bekendt med. Jeg glæder mig til at vores samarbjede fortsætter næste læsår når eleverne fra BK Gymnasium og Schildt gymnasium skal lave et fælles projekt.     

Vi ses! – Nähdään! 😊

Mervi

Galleri:

Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies. Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.